Lån og refinansier


Nyheter / lørdag, november 10th, 2018

Lån

Lån kan brukes til så mye og lån er så mye. Når du får penger av din bror som du må betale tilbake på et eller annet tidspunkt kalles dette et lån, selv om du ikke trenger å betale noe mer penger enn det som du allerede har fått. Dette er ikke noe nytt og heller ikke så rart. De fleste er nok veldig kjent med lånekonseptet og hvorfor man låner penger. Folk flest vet også godt at alt koster penger, så det er veldig lite som kommer som noen overraskelse på folk. En av de større overraskelsene er nok heller at ting koster penger og koster ting for mye penger så våkner folk til. Man kan ikke be om for høye renter eller for mange gebyrer. Da blir folk sure og går heller til en annen bank eller konkurrent.

 

Refinansiering

Når du har gjeld er det alltid interessant å betale mindre på den gjelden du har. Du vil selvfølgelig betale tilbake gjelden så raskt som mulig, eller aller helst ikke ha noe gjeld i det hele tatt. Ingen vil egentlig ha gjeld, men det er mer penger som skulle ha kommet som ikke kommer som er problemet. Om du har gjeld så må du betale for denne gjelden. Da er det også viktig å vite at det du betaler på din gjeld er ikke nødvendigvis det du trenger å betale på gjelden. Se deg rundt. Betaler du i dag 15% rente på 500.000 kroner er dette 75.000 kroner i bare rente hvert eneste år. Det er mye penger og blir fort over 6.000 kroner i rente hver eneste måned. Finner du deg noen som tar mindre i rente enn 15% bør du bytte. De billigste forbrukslånene ligger i dag på 6%. Klarer du å få deg et lån til 8% så betaler du plutselig kun 40.000 kroner per år og du har redusert kostnaden din til litt over 3.000 kroner per måned.

 

Når vi snakker om forbrukslån er det slik at vi ikke kan bytte bank på lånet. Det er ikke slik at om vi har et lån så ringer vi opp en bank som tar over det samme lånet. Du må søke på et nytt forbrukslån og oppgi at du skal refinansiere det lånet du har. Da vil din nye bank betale ut det gamle lånet med penger du lånet hos dem.

 

Beste refinansiering

Liker du tanken og konseptet rundt det å refinansiere gammel gjeld med noe som er nytt og bedre er det viktig for deg å finne beste refinansiering og ikke ta til takke kun med en enkel sak. Når vi snakker om beste refinansiering så mener vi at du får tak i en bank som kan tilby deg en rente som er lav nok til at det står respekt av. Du bør derfor kunne få en rente som kan aksepteres.